Top 2010: a blog maga
2011. január 03. írta: Bayer Antal

Top 2010: a blog maga

Évvégi áttekintésem második része magáról a blogról szól, illetve persze annak a látogatottságáról. Előzményként meg kell említeni, hogy a Nero Blanco blog augusztusban indult, addig Oposszum néven írtam blogot egy másik helyen. Ott a legnépszerűbb bejegyzésnek a 2009-es képregényekre való visszatekintés bizonyult, több mint 900-an olvasták el. A második hely a „Hírünk a világban: Budapest, a szex európai fővárosa” című bejegyzés 2. részének jutott, amely Arthur de Pins francia képregényrajzoló egyik sorozatáról szólt (514 olvasás). Utána a sorban az Alfabéta-díjat felvezető ismertetők következnek, 400 fölötti megtekintéssel. Szigeti beszámolómat 339-en látták, a Hellboy első magyar kötetéről megosztott gondolataimat 277-en.

Az új blog listavezetője egy kétnapos „blogketreci” vendégszereplésnek köszönhetően jóval magasabb olvasottságot ért el. Az itt indult új rovat, a „Miről szól?” legnépszerűbb részének tehát a House of the Rising Sun története és elemzése bizonyult, 11.603-an kattintottak rá. A második helyen a „Konok háborújáról” írt magánvéleményem áll, 774-en olvasták el. Ezt hat újabb pop-rock-dal elemzés követi, 300 fölötti nézettséggel: Hotel California, Roll over Beethoven, Born in the USA, Like a rolling stone, Walk this way és Waterloo, és ennek a sornak a közepére ékelődött be a Marvel-képregényben talált Zappa-reklámról szóló, pár órán át szintén a blogketrecben is olvasható bejegyzés.

Még mindig nem „tisztán képregényes” a 10., a Watchmen film és képregény összevetése (293), és ezután jönnek csak a valóban képregény témák, élükön a Blossza webcomic (237), az Asterix első, sajátos fordításban készült német és angol kiadásáról szóló (196), Adri webcomicja (152), Finogenov elvtárs pályája (151), Batman alsónadrágja (145) és a Pinkhell 7 beharangozója (szintén 145). A tévés, irodalmi és egyéb cikkeim olvasottsága ezeknél jóval alacsonyabb, nem is nagyon forszírozom őket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2011.01.03. 20:26:20

No igen, a blog.hu-nak megvannak az előnyei, főként ha a bejegyzés kikerül az index.hu főoldalára.
Bár amikor jómagam, blogmotort vagy mit választottam (kb. másfél éve), akkor a blog.hu nehézkes felhasználói felülete miatt választottam az egyszerűbb, számomra kezelhetőbb blogspot-ot. Azzal meg az a baj, hogy a kutya nem nagyon nézi, pedig "gmail" kompatibil.
De az biztos, hogy a blogspot-on ilyen számokat valami csoda folytán érhettél volna el.
Pont ezt emlegette valaki a knet fórumon (egyébként a blog.hu-s "Random", szintén index főoldalas szereplése kapcsán), mert a hazai képregényrajzolók többsége, a spot-on nyomja a blogolást (egyébként biztos nem véletlenül), állítólag kevés látogatóval.