Taggart, egy skót krimisorozat
2010. szeptember 25. írta: Bayer Antal

Taggart, egy skót krimisorozat

A krimisorozatokat szeretem. Nyomozni, rejtélyeket kideríteni izgalmas, még másodkézből is. Bírom a klasszikus detektívtörténeteket is, de újabban még jobban kedvelem a mai témákat, a valós környezeteket. Amerika messze van, Anglia sokkal közelebb, kevesebb az ismeretlen, hogy ne mondjam, idegen tényező. A brit krimik profizmusa imponáló, nem bánnám, ha minden napra jutna egy. Nemrég fedeztem fel a Taggart-ot (ami nem angol, hanem skót, de ez ebben az esetben igazán részletkérdés).

Minden egyéb erénye mellett leginkább az tetszik ebben a sorozatban, hogy a szereplők között sehol egy főhős. Igaz, csak a kurrens részeket ismerem, és nem tudom, milyen volt az eredeti címszereplő (igen sajátos módon Taggart felügyelő elhalálozása után is megtartották címként az ő nevét), de a mostani kvartett valamennyi tagja valódi, hús-vér ember. A főnök (Burke felügyelő) középkorú, köpcös, és időnként könnyen felkapja a vizet. Az egyetlen hölgy (Reid őrmester) mentes minden szexepíltől és egy időben pszichiátriai kezelésre járt. Robbie Ross jóképű és sportos alkat, de impulzív, sokszor jut elhamarkodott következtetésre, a nagy fülű Stuart Fraser pedig visszafogott viselkedésével igyekszik mindig a háttérben maradni.

A „három elváltból és egy egyedülálló homoszexuálisból” álló csapat ugyanakkor száz százalékig elkötelezett a szakmája iránt, és ha a team belső kapcsolatrendszere nem is mindig zökkenőmentes, baj esetén kiállnak egymásért, civilben is törődnek egymással. Jó nézni őket, és – ha átkapcsolom a hangot az AXN-en – jó hallgatni is a skót akcentusukat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.